Uvijeti Korištenja / Politika o Kolačićima / GDPR

• Kartabih.com se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na vanjske stranice.

• Svi materijali na stranici objavljeni su u dobroj namjeri, stoga ne preuzimamo odgovornost za istinitost podataka koji se nalaze na Kartabih.com.

• Također ne snosimo troškove eventualno nastale štete zbog netočnih podataka na Kartabih.com.

• Nije dopušteno preštampavanje niti umnožavanje ili prenošenje sadržaja bez pismene saglasnosti nosioca autorskog prava.

• Uredništvo portala zadržava pravo promene i uklanjanje bilo kojeg sadržaja na PORTALu bez obveze prethodne najave.

• Karte su u vlasništu Google Maps-a (maps.google.com).
Takoder suradujemo sa firmama za oglašavanje koje poslužuju oglase trecih strana na PORTALu. Te kompanije mogu putem kolacica koristiti razne podatke (koji nikako * ne * ukljucuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o vašim posetama ovom i drugim web sajtovima kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje vas interesuju.

• Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na ovoj web lokaciji.

• Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase korisnicima temeljem njihovih posjeta našoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu.

• Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti oglasa i sadržajne mreže

• Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite ovdje: DoubleClick DART kolačić.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaš uređaj (računalo, tablet, pametni telefon) kada posjetite određene web stranice. Oni omogućuju web stranici da prepozna vaš uređaj i zapamti određene informacije o vašim aktivnostima i postavkama.

Kako koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće iz nekoliko razloga:

Osnovni kolačići – Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice. Bez ovih kolačića, web stranica ne bi mogla ispravno funkcionirati.
Funkcionalni kolačići – Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše izbore (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se nalazite) i pruža poboljšane, personalizirane značajke.
Analitički kolačići – Ovi kolačići pomažu nam razumjeti kako korisnici koriste našu web stranicu, omogućujući nam da poboljšamo način na koji vam pružamo sadržaj. Informacije prikupljene ovim kolačićima su anonimne i koriste se samo za statističke svrhe. Koristimo Google Analytics za praćenje korisnika, no ti podatci se ne distribuiraju niti prodaju sa naše strane.
Marketinški kolačići – Ovi kolačići se koriste za praćenje posjetitelja kroz web stranice. Cilj je prikazivanje oglasa koji su relevantni i privlačni za pojedinog korisnika, a time i vrjedniji za izdavače i treće strane oglašivače. Koristimo oglase od strane Google Adsensea i trećih strana od kojih možemo zaraditi.

Koje kolačiće koristimo?

Detaljan popis kolačića koje koristimo možete pronaći u našoj tablici kolačića.

Korištenje trećih strana

Koristimo različite usluge trećih strana koje također mogu postaviti kolačiće na vaš uređaj kada koristite našu web stranicu. To uključuje:

Google Adsense: Oglasi prikazani putem Google Adsense mogu koristiti kolačiće za prikazivanje relevantnih oglasa. Ove kolačiće postavljaju i upravljaju treće strane, a mi nemamo kontrolu nad njima.
Google Analytics: Koristimo Google Analytics za praćenje i analizu prometa na našoj web stranici. Podatci prikupljeni od strane Google Analyticsa koriste se za poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice i nisu distribuirani niti prodani sa naše strane.
Leaflet i OSM mape: Naša web stranica koristi Leaflet i OpenStreetMap (OSM) za prikaz kartografskih informacija. Iako se trudimo prikazati najtočnije informacije, ne možemo garantirati potpunu točnost ovih mapa.

Kako upravljati kolačićima?

Većina web preglednika omogućuje vam kontrolu kolačića kroz postavke preglednika. Možete postaviti preglednik da vas obavijesti prije nego što primite kolačić, omogućiti ili onemogućiti određene kolačiće ili onemogućiti sve kolačiće. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti naše web stranice.

Promjene naše politike o kolačićima

Povremeno možemo ažurirati ovu politiku o kolačićima kako bismo odražavali promjene u tehnologiji, zakonodavstvu ili našim poslovnim operacijama. Sve promjene bit će objavljene na ovoj stranici s ažuriranim datumom “Posljednje ažuriranje”.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica
Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj politici o kolačićima, slobodno nas kontaktirajte na:

 

 

Posljednje ažuriranje: 22.05.2024.